Work hard, play hard: de succesformule die creativiteit stimuleert

Bij DUS doen we het graag net even anders. Kleuren we buiten de lijntjes. Daarom is onze work- en playground zo ingericht dat je voor alle catering naar buiten moet. Waarom we dat doen? We leggen het je uit! 


Spelen tussen de bedrijven door

Zodra je je eigen meeting space verlaat kom je in een ruimte waar alle gasten naartoe gaan om van hun pauze te genieten: Het Speelkwartier. In de industrieel ingerichte romneyloods ben je aan het juiste adres voor een kop koffie met wat lekkers, maar vooral om even het kind in je los te laten tijdens onder andere een potje basketbal, tafeltennis of jeu de boules. Even ontspannen in de hangmat of op de schommel kan natuurlijk ook. Eén ding is zeker: de stropdassen gaan af en de naaldhakken gaan uit. En als het regent? Dan loop je via de paraplubaan naar de loods. Kun je gelijk even een praatje maken met je tegenligger.

creativiteit stimuleren

Ont-moeten

Waarom geloven wij nou in deze combinatie van werken en spelen? Je hersenen hebben rust nodig om denkkracht en creativiteit te behouden. Het Default Mode Network (DMN) in je hersenen stimuleert creativiteit, nieuwe ideeën en (probleem)oplossend vermogen. Het netwerk bestaat uit verschillende onderdelen van het brein die geactiveerd worden als we onszelf niet cognitief belasten. Anders gezegd: als onze hersenen niet bezig zijn met het verwerken van informatie. Deze zogenoemde neurale netwerken stimuleer je door te bewegen. Alleen wandelen naar Het Speelkwartier boost dus al dit netwerk waardoor je later als team weer effectiever en creatiever bent in de meeting. Laat staan als je er voor kiest om helemaal los te gaan tijdens een potje basket- of voetbal. Hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder vertelt: “Voldoende beweging verhoogt de weerstand en creativiteit, vermindert stress en zorgt voor een betere stemming.” Do we need to say more?


Ontmoeten

Daarnaast is er in de industriële loods alle ruimte om andere gasten te ontmoeten, wat ook weer nieuwe impulsen geeft. Het gesprek aangaan met iemand die je nog niet kent brengt altijd nieuwe inspiratie en inzichten met zich mee.


DUS @ home

Werk jij voornamelijk vanuit huis? Don't worry! Ook voor de thuiswerkers hebben we tips! Met deze 5 tips heb jij je concentratie zo weer terug → 

Kom je er niet uit?

Wij staan voor je klaar

Bel met Ruth