Teambuilding: Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Teambuilding. We weten dat het belangrijk is, maar toch schiet het er vaak bij in. Daarom doen we het bij DUS nèt even anders. Wij dagen je uit om hard te werken én je team te versterken. Jij haalt hierdoor het beste uit je dag en uit je team. Zo vang je twee vliegen in één klap!

DUS: waarom teambuilding?

Teambuilding zorgt voor een positief en hecht team. Medewerkers voelen zich meer gemotiveerd en enthousiast op hun werk, wat leidt tot een effectieve en productieve samenwerking. DUS: overweeg jij een teambuilding activiteit? Wij hebben de vier belangrijkste voordelen voor je uitgewerkt:

1. Verantwoordelijkheid

Met steeds meer zelfsturende teams, krijgen medewerkers meer verantwoordelijkheden. Dit geeft meer vrijheid, mogelijkheden, maar ook meer werkdruk. Eerst konden sommige verantwoordelijkheden afgeschoven worden. Dat gaat niet meer. Teams zullen meer oplossingsgericht moeten handelen en initiatief nemen. Bij teambuilding activiteiten, zoals chainreaction wordt jouw team uitgedaagd om binnen de groep initiatief te nemen en samen out-of-the-box te denken. Het resultaat? De teamprestaties en het teamgevoel nemen toe. Wat wil je nog meer?

‘Waarom moeilijk doen als het samen kan?’ - Loesje

2. Communicatie

Kick jij op gesmeerd teamwork? Dan weet je vast dat goede communicatie essentieel is voor een effectieve samenwerking. Bij DUS geloven we dat teambuilding de communicatie binnen het team versterkt. Zo kies je bij de activiteit Chainreaction een specifieke rol binnen je team. Dit kan de Organiser, de Techneut, de Creative, de Communicator, de Caretaker of de Reporter zijn. Het kiezen van een rol kan een goede manier zijn om elkaars kwaliteiten en valkuilen beter te leren kennen. Daarnaast brengen de verschillende rollen een nieuwe dynamiek met zich mee. Dit helpt oude communicatiepatronen te doorbreken én zorgt voor nieuwe communicatie-inzichten binnen het team.

Chainreaction teambuildingactiviteit

3. Verbinding

Met een teambuilding activiteit bij DUS is jouw team even weg van het kantoor. De ontspannen sfeer maakt het makkelijker om elkaar beter te leren kennen. Daarnaast werk je samen met het team aan één doel. Je kan bij DUS bijvoorbeeld kiezen voor chainreaction, een escape room of op het Winter Wonder Werf samen een vuurtje bouwen of curling spelen. Zo stimuleer je de samenwerking en de verbinding binnen het team: win-win dus!

4. Trots

Een teambuilding activiteit kan een trots gevoel geven. Je werkt samen naar één doel en dat levert dat een positief en trots gevoel op. Je bent niet alleen trots op jezelf, maar ook op elkaar. Het gevolg is dat er meer waardering voor elkaar als persoon, maar ook voor de samenwerking ontstaat. Dit levert een enthousiaste en positieve werksfeer op.

Dus: Ready for some action?

Ben jij er klaar voor om met jouw team te knallen in meetings én het teamverband te versterken? Plan dan jouw dag bij DUS!

Kom je er niet uit?

Wij staan voor je klaar

Bel met Marrit