Teambuilding activiteiten voor hybride teams

Eén van de trends die sinds corona in ons werkleven blijft bestaan is hybride werken. Veel medewerkers vinden flexibiliteit belangrijk en tijdens corona is ook bewezen dat dit kan zonder dat het werk eronder lijdt. Het hybride werken biedt dus mooie mogelijkheden. De kanttekening van hybride werken is de verbinding met het team. We zien en spreken elkaar minder, waardoor de verbinding onderling verwatert. Teambuilding kan de oplossing zijn, maar hoe doe je dit als de helft van je team online is? Wij hebben vijf teambuildingactiviteiten voor jou op een rij gezet die je kan gebruiken voor jouw hybride team. Zo behoud jouw team de flexibiliteit én de verbinding.

1. De kantoorquiz

Er bestaan natuurlijk diverse pubquizzen, maar wat als we hier een spin aangeven? De bedoeling is namelijk dat jullie elkaar als team beter leren kennen. Daarom introduceren wij: de kantoorquiz! Laat de organisator informatie verzamelen van iedereen: dit kan hun geboorteplaats, babyfoto’s, eerste baan, favoriete kleur, grootste blunder, enzovoorts zijn. Vervolgens maakt de organisator eigenlijk een pubquiz, maar dan met al jullie persoonlijke antwoorden. Je kan het insteken op: ‘’Wie wat dit schattige kind vroeger?’’ of ‘’Wat is de favoriete kleur van Jan?’’ met verschillende meerkeuze opties. Zo kan je op een simpele wijze het team beter leren kennen en tegelijkertijd samen lachen.

2. De tijdcapsule

Back to the future is er niks bij. Als team wordt jullie gevraagd om een foto te maken van een aantal betekenisvolle voorwerpen. Dit kan een gekoesterde knuffel zijn, medailles, souvenirs van een reis, enzovoorts. Deze foto’s worden door de organisator bij elkaar verzameld. Op het moment suprême worden de foto’s om de beurt laten zien en moeten de teamleden raden van wie deze spullen zijn. Nadat bekend is geworden van wie de tijdscapsule is, mag die persoon deze kort toelichten. 

3. Dilemma op dinsdag

Wil je de activiteit kort houden? Ook dan hebben we een idee voor je! Dilemma op dinsdag heeft talloze dilemma’s opgesteld. Leer je team beter kennen op basis van de keuzes die zij moeten maken. Leuk om er bijvoorbeeld een tijdselement aan te koppelen (bijvoorbeeld: je moet binnen 10 seconden antwoorden). Een voorbeeld van een dilemma is: ‘’of je geeft één keer per week een lunchconcert in de kantine of je moet elke dag je lunch bietsen bij je collega’s’’.

Dilemma op dinsdag #197 ALS JE BAAS/DOCENT BINNENKOMT, VERSTOP JE JE ONDER JE BUREAU – OF – JE NEEMT WERKGERELATEERDE TELEFOONTJES ALTIJD OP DOOR EERST EEN BOER TE LATEN
4. What do you meme? 

Deze activiteit is perfect als je werkt met een programma als Slack, Teams of iets dergelijks. Vraag aan iedereen of ze vooraf een werksituatie kunnen bedenken. Denk bijvoorbeeld aan: ‘wanneer iemand op vrijdag om 4 uur aan je vraagt of je nog tijd hebt voor een meeting’. Om de beurt wordt een werksituatie in het kanaal gegooid. De rest van de teamleden mogen een gif of meme sturen die zij hier het beste bij vinden passen. Daarna wordt er een poll gedaan over wie de grappigste meme of gif had. Dit wordt herhaald tot alle situaties zijn geweest. Degene met de meeste punten aan het eind kan iets verdienen (extra leuk als het iets is wat echt typisch is voor jullie als team). 

5. Pictionary

Last but not least: Pictonary! In de meeste communicatiekanalen is er de optie om een tekenscherm te delen (Teams, Google etc.). Kan dit niet? Dan zijn er genoeg online mogelijkheden (denk aan Skribbl) om het spel toch te kunnen spelen. Er kunnen zelf kaartjes gemaakt worden met woorden, maar ook hiervoor zijn apps als Wordraw. Of je nu in teams strijdt of individueel de strijd met elkaar aangaat, beide opties zijn online te vinden. Dus ben jij klaar om te tekenen tegen de klok? Ready, set, go!

https://www.wikihow.com/Play-Pictionary

Meer weten?

Meer weten over teambuilding? Hier leggen wij uit waarom teambuilding zo belangrijk is. En denk je nu: maar mijn team is wel geheel offline? Ook dan hebben wij zes energizers die de teambuilding versterken.

Kom je er niet uit?

Wij staan voor je klaar

Bel met Marrit