DUS maakt overstap naar verantwoorde koffie

Maak kennis met onze nieuwe en verantwoorde koffie. Ook wel gezien als de brandstof van de dag. Bij DUS zijn we overgestapt op de biologische koffie van Blue Mountain. De kwaliteit en de smaak staan bovenaan, maar het merk draagt ook nog eens bij aan een betere omgeving voor mens en milieu.

Wie is Blue Mountain?

Blue Mountain is ontstaan vanuit de behoefte en de kans dat je koffie ook anders kunt aanbieden. Koffie is biologisch als bij het telen van biologische koffiebonen geen gebruik wordt gemaakt van kunstmatige-, chemische meststoffen of bestrijdingsmiddelen. Bij het verbouwen en verwerken van de koffie is er dus extra aandacht voor zowel het milieu als voor de personen die erbij betrokken zijn. Ze bouwen aan een responsible brand. Ze hebben een verhaal en verschuilen zich niet achter certificaten en keurmerken. 

Verantwoorde koffie


Barista Rosanne vertelt: “We kunnen nog lang niet alles beïnvloeden, maar in elke stap van het proces willen wij onze bijdrage leveren. Van koffieboer, naar coöperatie, naar logistiek, branden, vermarkten en gebruik bij onze relaties. Ook al is het soms een druppel op een gloeiende plaat, waar we kunnen steunen we lokale projecten.”

GOEDE koffie  

Het is niet te zeggen dat er één ‘goede’ koffie is, die voor iedereen het lekkerst is. Wel is er iets te zeggen over de kwaliteit en smaak, waarbij het hele productieproces mee telt. Met ‘goede’ koffie bedoelen we naast kwaliteit, ook een bewuste kop koffie. Bewust van je verantwoordelijkheid en bewust van alles wat er om koffie heen gebeurt. De koffie is Rainforest Alliance en SKAL-gecertificeerd.

Verantwoorde koffie


Stap voor stap 

Alle beetjes helpen. Zodra er kansen liggen om DUS stukje bij beetje groener te maken, worden deze gegrepen. Stap voor stap wordt er gewerkt aan het verduurzamen van onze meeting- en playground. Wij geloven dat dit de enige manier is om te kunnen ondernemen voor de volgende generaties. Zo is ook het overstappen op de nieuwe leverancier Blue Mountain, een stapje richting de goede/groene weg. Benieuwd hoe wij verduurzamen? Lees het artikel van DUS-tainability.  

Kom je er niet uit?

Wij staan voor je klaar

Bel met Marrit