DUS-tainability: duurzaamheid bij DUS

Duurzaamheid zit in ons DNA, omdat dit de enige manier is om te ondernemen voor volgende generaties. Hoe wij bijdragen aan een groenere toekomst? Hieronder lees je alles over onze DUS-tainability.


Geschiedenis

De oorsprong van dit pand heeft alles te maken met de voormalige DEMKA fabriek aan de overkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. In de jaren 60 bouwden ze op onze huidige work- en playground de tekenkamers van het bedrijf. Na de sluiting in 1983 kwam het pand in handen van bouwbedrijf Jurriëns, beroemd om zijn restauratie werkzaamheden. Rond 2013 besloten ze het pand, naar het ontwerp van de Utrechtse Architect Jan Bakers, compleet te restaureren en te verduurzamen. 


Hoe het pand duurzaam werd

Er is een compleet nieuwe schil om het gebouw gezet om klimaatbeheersing te kunnen realiseren. Duurzaamheid stond voorop: zeer energiezuinig, super goed geïsoleerd, warmtepompen, slimme verlichting (licht brandt bij de ramen minder fel als in het midden van de zalen) en veel daglicht waardoor natuurlijk licht en warmte het pand goed kan bereiken. In 2018 heeft DUS het pand kunnen kopen, aangepast en in 2019 in gebruik genomen.


De catering

De catering kon niet achterblijven: lokale sapjes, geen gebotteld water, rietjes van papier, weinig afval, het afval dát er is, is biologisch afbreekbaar, bier van de meest duurzame brouwerij Gulpener, wijnen niet uit de andere kant van de wereld maar rechtstreeks bij de wijnboer uit Duitsland. Broodjes worden lokaal gebakken en we zijn er ook niet vies van om naast een mooi stuk vlees een vegetarische mogelijkheid aan te bieden die minstens zo lekker is.

DUS Duurzaamheid


Het interieur

Een groot deel van het interieur van DUS heeft een nieuw leven gekregen vanuit de opslag van ons eigenwijze broertje DeFabrique. Ook werken wij met recyclebare tafels. Deze zijn van karton en hier mag iedereen aantekeningen op maken of een potje boter, kaas en eieren op spelen. 


Kom je er niet uit?

Wij staan voor je klaar

Bel met Marrit