Voor de thuiswerkers: tips voor een betere concentratie

Als gevolg van het coronavirus werken veel mensen al lang thuis en dit zal deels ook zo blijven. En dat blijft soms lastig. Je kan niet even snel overleggen, er is veel afleiding in en rondom het huis en je verliest gauw de focus. Gelukkig zit jij zo weer in je 'workflow' met de vijf onderstaande tips. Let's get back to business!


Tip 1: Set your goals 

Het werkt voor jezelf heel overzichtelijk als je aan het begin van de werkdag concrete doelen stelt. Dit zijn de werkzaamheden waar je gedurende de dag of periode aan werkt. Dit lijstje helpt jou te focussen op gestelde prioriteiten in plaats van weg te dromen bij het bekijken van mooie vakantieplekken. Extra tip! Streep de afgeronde taken af. Het geeft een gevoel van voldoening als je aan het einde van de dag alle gestelde werkzaamheden succesvol hebt afgerond en afgestreept.

Betere concentratie


Tip 2: Aan de schoonmaak

Rust in je omgeving betekent rust in je hoofd. Niets werkt fijner dan een opgeruimde en geordende omgeving. Spullen zoals kladpapiertjes, formulieren of documenten kunnen je er namelijk op wijzen dat je nog ander werk te doen hebt, terwijl je nu even met iets heel anders bezig bent. Een gevolg hiervan is dat je veel stress kan ervaren, wat weer averechts werkt. Schaf die opbergmappen, documenthouders en/of brievenbakken maar aan, want het levert je heel veel focus en rust op. Dus, clean up your desk, want het brengt alleen maar voordelen met zich mee!


Tip 3: Werk buitenshuis 

Ondanks het geordende bureau, is het ook effectief om soms van werkplek te wisselen. Tijdens het thuiswerken kan het toch wel eens lastig zijn om werk en privé gescheiden te houden. De blouse die nog even gestreken moet worden, huisgenoten die jouw aandacht willen of de eindeloze ritjes naar de koelkast. Op een werkplek buitenshuis ben je even weg van deze prikkels en kun je je volledig op het werk storten. Daarnaast is wisselen van werkplek belangrijk om gefocust te blijven en te vermijden dat je in een sleur terecht komt. Buitenshuis werken zorgt tevens vaak voor nieuwe inspiratie. 

‘’Netwerken, contacten uitbreiden, socializen en een lekkere lunch’’


Tip 4: Huur een flexwerkplek 

Naast bovengenoemde punten heeft het huren van een flexwerkplek nog meer voordelen, namelijk netwerken en je contacten uitbreiden, socializen en genieten van een lekkere lunch die voor jou wordt bereid. Er is een hele grote kans dat je bij jou in de buurt een flexwerkplek kan huren. Bij DUS beschikken we ook over flexwerkplekken. Neem contact op en kom eens (samen met je team) een kijkje nemen!


Betere concentratie

Tip 5: Even er tussenuit 

Na 2 of 3 uur geconcentreerd werken is het goed en gezond om er even tussenuit te gaan. Wandel een rondje, doe de boodschappen of trek je sportkleren aan. Na al (!) 20 minuten buiten te zijn geweest, vergroot je je energieniveau wat leidt tot meer productiviteit, effectiviteit en dus een betere concentratie. Het bevordert ook nog eens je creativiteit. Nadat je je hebt opgeladen kun je weer met een frisse blik aan de slag!


Interesse gekregen in een flexwerkplek of een meeting space? Neem hieronder contact op met Iris!

Kom je er niet uit?

Wij staan voor je klaar

Bel met Marrit