Een natuurlijke werkomgeving: boost het welzijn van je medewerkers

Wist je dat een natuurlijke werkomgeving impact heeft op je medewerkers? Uit onderzoek van Interface (onder 3600 kantoormedewerkers binnen Europa) blijkt dat het welzijn en de creativiteit van medewerkers met 13 procent steeg door een natuurlijke werkomgeving. Daarnaast steeg de productiviteit met 8 procent. Ook bij DUS vinden we het belangrijk dat jij geïnspireerd en effectief aan de slag kan gaan met jouw team. Hoe wij dit aanpakken lees jij in dit artikel!

Een natuurlijke werkomgeving

Misschien denk je nu: wat houdt een natuurlijke werkomgeving in? Dat kunnen wij je uitleggen! Een natuurlijke werkomgeving houdt in dat je werkt in een ruimte waar natuurlijke materialen gebruikt worden. Het is eigenlijk een stukje natuur van buiten, naar binnen halen. Uit het onderzoek van Interface blijkt dat daglicht, kleurgebruik, natuurlijke materialen (zoals houten tafels), planten en het uitzicht de belangrijkste pijlers zijn voor een fijne werkomgeving. Daarom halen we bij DUS buiten naar binnen!

Daglicht 

Bij DUS houden we van daglicht. Uit het onderzoek van Interface blijkt dat 55 procent van de respondenten in Nederland daglicht koos als belangrijkste pijler voor een ideale werkplek. Daglicht heeft namelijk een groot effect op je gezondheid. Het is een belangrijk onderdeel voor onze biologische klok. Als je op een dag genoeg daglicht ziet, dan slaap je beter. Het gevolg: een betere concentratie en een positieve stemming.

Uitzicht

Oh, kijk eens naar dit plaatje! Als je bij DUS uit het raam kijkt, zie je de boten varen op het Amsterdam-Rijnkanaal. Medewerkers die regelmatig een natuurlijke omgeving zien (bomen, water, duinen) als ze uit het raam kijken, werken productiever en zijn in een betere stemming. Dus kan jouw team een natuurlijke omgeving gebruiken? Bij DUS vind je de rust in het drukke Utrecht!

Kleur

16 procent van de respondenten beschouwt heldere kleuren als belangrijkste kenmerk van een favoriete werkplek. En dat is niet gek. Kleuren kunnen onze emoties en prestaties beïnvloeden. Dit is dan ook de reden waarom er onderzoeken zijn gedaan naar het effect van kleuren op je stemming en gedrag. Bij DUS zal het je opvallen dat de kleur oranje vaak terugkomt. De kleur oranje staat voor optimisme, creativiteit, speelsheid en energie. Het is een kleur die aandacht trekt waardoor je brein gestimuleerd en geactiveerd wordt. Wij geloven dat deze aspecten bijdragen aan een succesvolle meeting.

Natuurlijke materialen

Naast daglicht en heldere kleuren, zijn natuurlijke materialen ook belangrijk. 14 procent van de respondenten geven aan dit prettig te vinden in een werkomgeving. Ze ervaren meer rust en ruimte in hun hoofd, wat zorgt voor een lager stressgehalte. Bij natuurlijke materialen kun je bijvoorbeeld denken aan: houten tafels, houtblokken of een moswand. Om dit natuurlijke gevoel naar binnen te halen, hebben we bij DUS verschillende materialen in onze spaces. Boek je bijvoorbeeld meeting space 1, 1A en 1B? Dan zal het je opvallen dat er een grastapijt ligt, er houtblokken en bomen staan. Zo kan jij in alle rust vergaderen, brainstormen of een training geven.

“Contact met de natuur en ontwerpen die de natuur nabootsen blijken de gezondheid, prestaties en concentratie te bevorderen en stress te verminderen.’' - Geanne van Arkel (Interface)

DUS: van buiten naar binnen

Is het tijd voor een out-of-the-box meeting? En ben jij er klaar voor om het welzijn, de productiviteit en de creativiteit van je team verhogen? Plan dan nu jouw dag bij DUS!

Kom je er niet uit?

Wij staan voor je klaar

Bel met Ruth