5 tips voor een effectieve online brainstormsessie


Nieuw jaar, nieuwe kansen: tijd voor nieuwe ideeën! Maar hoe doe je dat van achter je computerscherm? Hieronder vind je 5 tips om online te brainstormen met je team. Je creatieve brein gaat weer op volle toeren draaien!


1. Quotes 

Inspiratie en energie versterken elkaar: van veel inspiratie krijg je nieuwe energie en vice versa. Dus geef je energie en inspiratie een flinke en frisse boost. Dit haal je bijvoorbeeld uit quotes, citaten en wijsheden met een inspirerende boodschap of tekst. Het internet en socials staan vol met quotes waar je nieuwe inzichten uit kan halen. Zoek op LinkedIn, Facebook of Instagram een account met wijsheden en een missie die bij jou past en begin je ZOOM-brainstorm met het delen van quotes. Wat inspireert jou vandaag? Zo kom je gelijk in de goede mindset met elkaar.


2. Bekende marketingcampagnes

Ben je werkzaam als marketeer? En heb je straks een online brainstorm over een nieuwe marketingcampagne? Bereid je dan voor door unieke en bekende marketingcampagnes te bekijken op YouTube. Heinz, Heineken, Coca Cola en andere grote merken hebben de meest spraakmakende campagnes opgezet. Gegarandeerd dat jij tijdens de ZOOM-meeting bomvol nieuwe ideeën en inspiratie zit. Succes! 

3. Maak een moodboard 

Allemaal verschillende ideeën in je hoofd en je weet niet wat je er mee aan moet? Visualiseer dan al jouw gedachten op een online moodboard. Je zult merken dat je tijdens het bedenken en creëren weer op nieuwe gedachten komt. Tools als Canva of gewoon Powerpoint helpen je op weg. Zoek op internet plaatjes, quotes, actuele gebeurtenissen of een voor jou inspirerende tekst of afbeelding en plak het in jouw presentatie. En vergeet niet: leef je helemaal uit! Bespreek vervolgens je moodboard met elkaar. Tip: maak een gezamenlijke presentatie zodat je tijdens de online meeting niet telkens van scherm moet wisselen. 

online brainstormsessie

4. Verruim je blik

Don’t be scared en kom uit je safety zone! Onderzoek dingen die buiten je interessegebied liggen. Verruim je blik door verschillende boeken te lezen, documentaires en interessante films te kijken en met inspirerende mensen te praten. Door je te verdiepen in bepaalde onderwerpen is de kans groot dat je op andere gedachten komt en dingen van een heel andere kant gaat bekijken. En daarbij is het nooit verkeerd om je kennis te verbreden. Je zult op den duur merken dat je met veel verschillende en kwalitatieve input komt tijdens online brainstormsessies. 

5. Denk oplossingsgericht 

Denk niet in beperkingen maar in mogelijkheden. Juist als je aan de dingen denkt die allemaal wél mogelijk zijn, zal je je blik verruimen. Houd in je achterhoofd dat alles mogelijk is, is het niet linksom dan is het wel rechtsom. Daarnaast zal het een hele hoop stress verminderen en ga je merken dat je brein ruimte maakt voor (creatieve) oplossingen, mogelijkheden en ideeën. Het platform Omdenken draagt hier een steentje aan bij. De missie van Omdenken is van een probleem een feit maken en daarmee een nieuwe mogelijkheid creëren. Een aanrader om ze te volgen en misschien haal je hier wel een inspirerende quote vandaan voor de start van de ZOOM-meeting of voor het online moodboard. Zie tip 1 en 3.


Kom je er niet uit?

Wij staan voor je klaar

Bel met Marrit