4x coronaproof teambuilding


Optimaal teamwork vormt de basis voor een effectieve en efficiënte werkomgeving. Als team ben je immers verantwoordelijk voor het behalen van gezamenlijke doelen. Om teamspirit vast te houden of juist te creëren, zijn teambuildingactiviteiten een pré. Tijdens deze activiteiten staan samenwerking, sociale binding, vertrouwen en communicatie centraal. Maar hoe organiseer je dit coronaproof? We hebben 4 ideeën verzameld die je samen met je team veilig bij DUS óf online kunt organiseren.

 

1. Chainreaction 

Een stoer event met een hoog fun-gehalte. Het teambuilding-event Chainreaction laat jouw talenten opbloeien door een efficiënte samenwerking met collega’s aan te gaan. De teams worden samengesteld op basis van bestaande talenten en vervolgens gemixt ingedeeld. Ieder team krijgt een eigen gebied en is verantwoordelijk voor het goed in ontvangst nemen, het doorzetten en het goed doorgeven van de beweging. Dit moet natuurlijk voor en na hun in de kettingreactie goed worden afgestemd met andere teams. Na het bouwen wordt de constructie gecheckt. Het aftellen is dan begonnen en de beweging wordt gestart met één kleine handeling. Dit is een spannend moment, want gaat alles zoals iedereen het in gedachten had? De kettingreactie eindigt in een spetterende grand finale. Chainreaction heeft nu ook een stay home editie: Stay Home Chain. Deze variant is voor teams die op afstand werken. Iedereen werkt vanuit huis samen aan één doel: een kettingreactie van thuiscreaties.

Teambuilding
Deze foto is voor het coronavirus gemaakt

 2. Foute gymleraar 

Teambuilding en tegelijkertijd je conditie opkrikken? Klinkt als muziek in de oren, toch? Jij en je team worden achter het bureau vandaan getrokken om in beweging te komen. De actieve workshop wordt gegeven door de foute gymleraar. Je kent hem vast nog wel, de gymdocent van vroeger met zijn slechte grappen, foute joggingpak en zijn overdreven enthousiasme die zijn uiterste best doet om iedereen in beweging te krijgen. Nadat iedereen is klaargestoomd voor een fanatiek potje trefbal of 3-ballenspel, kan de wedstrijd beginnen. Door het vele thuiszitten en -werken is het extra belangrijk om in beweging te blijven en aan je weerstand te denken. Het is een win-win situatie om dit streven te koppelen aan het verbeteren van het teamwork. Trek je sportkleding maar vast aan en laat de foute gymleraar niet wachten! 

 3. Een welverdiende barbecue 

Komen jullie via Zoom niet tot de juiste oplossing voor dat ene vraagstuk? Of missen jullie gewoon de gezelligheid bij het koffieapparaat of tijdens de pauzes? Bij DUS is er genoeg ruimte om op een veilige 1,5 meter afstand samen te komen. Samen met je team kun je de hele dag brainstormen, presentaties geven of bijwonen en vergaderen. Dit kan ook in subgroepen. Als beloning voor het harde werken en het kraken van breinen staat er een overheerlijke barbecue klaar, ook wel de ‘braai’ genoemd. Een winterse editie is gewoon mogelijk met extra vuurkorven en een warm glühweintje. Tijd voor ontspanning! Zo kunnen jullie de volgende werkdag er weer fris tegenaan en is iedereen bijgekletst. Een effectieve werkdag en teamuitje in één!

Teambuilding

4. Bingo!

Een ouderwetse bingo maar dan online. Meijer en Eijsbouts organiseren een Thuisbingo via YouTube. Via één klik kijk je op de afgesproken tijd naar de live uitzending die gehost wordt door enthousiaste presentatoren. Voordat de bingo van start gaat, worden er unieke bingokaarten verstuurd naar de deelnemers. Deze kaarten zijn op maat gemaakt voor de deelnemende organisatie. Logo’s, kernwaarden, portret-/productfoto’s alles waar het bedrijf zich mee identificeert, zit erin verwerkt. Als iedereen er klaar voor zit met een lekker drankje en een hapje kan de spanning en sensatie beginnen! Bingoooo!


Kom je er niet uit?

Wij staan voor je klaar

Bel met Marrit